Goede zorg begint al thuis

Weet wat uw dier nodig heeft

Alle dieren zijn welkom bij dierenartsenpraktijk De Koornwinder. Met ons vertrouwde team zorgen we voor alle dieren, van honden en katten tot gevonden egels of zwanen en hobby-geitjes. We hebben zelf een brede kennis in huis. Daarnaast hebben we een netwerk aan veterinaire specialisten om ons heen, waar we graag mee samenwerken. Zo zorgen we dat ieder dier de zorg krijgt die het verdient!

Honden

Honden

Een hond is vaak onze beste vriend. Niet voor niets zien wij veel honden in onze praktijk. Natuurlijk zorgt u graag goed voor uw trouwe viervoeter. Waar moet u aan denken?

Puppy’s

Wat een feest als er een pup in huis komt! Het is natuurlijk ontzettend leuk en schattig om te zien hoe de pup de wereld leert kennen. Tegelijkertijd begint de zorg. Met inentingen, voedingskeuzes, puppycursus, later keuzes over castratie/sterilisatie. Wij begeleiden u graag hierbij.

Als de pup een paar dagen in huis is, hebben we graag een kennismakingsconsult en ontvangt u een puppypakket, met allerlei nuttige informatie en een kleine verrassing. Bij 6 maanden hebben we de juniorencontrole. En in de tussentijd zien we elkaar bij de verschillende entingen, op 6, 9 en 12 weken en de maandelijkse puppycontroles.

Tijdens ieder pupconsult vindt een volledige lichamelijke controle plaats met een gesprek over socialisatie, voeding en preventieve zorg, zoals ontwormen en de vlooien- en tekenpreventie. Naast de informatie wie we voor u hebben, doen we dit ook voor de pup om te wennen aan de praktijk, de weegschaal, de behandeltafel en de handelingen. Samen zorgen we ervoor dat die schattige pup uitgroeit tot een gezonde hond!

Sterilisatie/castratie

Veel hondenbaasjes overwegen een sterilisatie of castratie. In eerste instantie als middel om voortplanting te voorkomen. Maar heeft het meer positieve effecten, zeker voor honden. Gesteriliseerde teefjes lopen bijvoorbeeld veel minder risico op baarmoederontsteking, melkkliertumoren en diabetes. En gecastreerde reutjes kunnen een positieve gedragsverandering laten zien. Voordat we overgaan op sterilisatie/castratie (vanwege gedragsverandering) bespreken we dit samen met onze Hondengedragstherapeut, helaas kan het ook een vervelende, soms averechtse gedragsverandering geven.

Wilt u overleggen of sterilisatie of castratie een goed idee is voor uw huisdier, en zo ja wanneer u dit het beste kunt doen? Neem contact op met onze paraveterinairen. Zij denken graag met u mee.

Preventieve zorg

Met preventieve zorg kunt u uw hond beschermen tegen vervelende ziektes en aandoeningen. Met de juiste entingen en kuren tegen wormen, teken en vlooien  houdt u veel problemen buiten de deur. U kunt deze zorg zelf in de gaten houden of u kunt zich aansluiten bij ons preventief zorgplan. Zo vergeet u nooit iets en is uw hond altijd goed beschermd tegen parasieten.

Veelvoorkomende problemen

Honden kunnen last krijgen van verschillende aandoeningen:

  • gebitsproblemen
  • artrose
  • darmproblemen
  • allergieën

Natuurlijk staan wij met ons team klaar om de hond de beste zorg te bieden. We zoeken naar oplossingen, denken mee over voeding en meer. Wanneer uw hond meer zorg nodig heeft stellen we samen een behandelplan op. Bij complexe zorg overleggen we met een vertrouwde specialist of dierenziekenhuis uit ons netwerk.

Op vakantie

Veel honden gaan met hun baasjes mee op vakantie en dan is het goed om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Afhankelijk van het vakantieland bekijken we wat nodig is: de rabiësenting, een aanvullend bloedonderzoek, ontworming, preventieve behandeling tegen de in dat land voorkomende parasieten.

Voor iedere buitenlandreiziger kunnen we zo een advies op maat maken. Controleer ook of uw hond gechipt is en kijk op de site van het LICG of het hondenras is toegestaan in het land waar u naartoe gaat. Zo kunt u nare verrassingen voorkomen en zorgeloos met uw hond op reis gaan.

Seniorencheck

Honden en katten op leeftijd kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Tijdens de seniorencheck bekijken we hoe het met het dier gaat. De paraveterinair start met een gesprek over het gedrag thuis, de eetlust, het gewicht, de drinkbehoefte. Indien nodig controleert de dierenarts de functie van de nieren, lever, suikerbalans en de bloeddruk, eventueel met een urinemonster of bloedtest. Wanneer we problemen op tijd signaleren, kunnen we het dier het beste behandelen.

Meer weten over het zorgen voor honden?

Lees de Huisdierenbijsluiter over honden.

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw hond:

Katten

Katten

Katten zijn heerlijke gezelschapsdieren. Dat hoeven we u als kattenbaasje niet te vertellen! Van spinnende schootkat tot fanatieke jager: katten komen in allerlei gedaantes. Hoe zorgt u het beste voor uw kat?

Kittens

Een kitten in huis is heerlijk! Ze zijn speels, nieuwsgierig en heel snel zindelijk. Het is echt genieten. Tegelijkertijd begint de zorg. Met inentingen, voedingskeuzes, keuzes over castratie/sterilisatie. Wij begeleiden u graag hierbij.

Als uw kitten een paar dagen in huis is, hebben we graag een kennismakingsconsult. Bij 6 maanden hebben we de juniorencontrole. En in de tussentijd zien we elkaar bij de entingen op 9 en 12 weken.

Tijdens ieder kittenconsult vindt ook een volledige lichamelijke controle plaats met een gesprek over socialisatie, voeding en preventieve zorg, zoals ontwormen en de vlooien- en tekenpreventie. Samen zorgen we ervoor dat die schattige kitten uitgroeit tot een gezonde kat!

Sterilisatie/castratie

Veel kattenbaasjes overwegen een sterilisatie of castratie om nestjes te voorkomen. Wilt u overleggen of sterilisatie of castratie een goed idee is voor uw huisdier, en zo ja wanneer u dit het beste kunt doen? Neem contact op met onze paraveterinairen. Zij denken graag met u mee.

Preventieve zorg

Met preventieve zorg kunt u uw kat beschermen tegen vervelende ziektes en aandoeningen. Met de juiste entingen en kuren tegen wormen, teken en vlooien  houdt u veel problemen buiten de deur. U kunt deze zorg zelf in de gaten houden of u kunt zich aansluiten bij ons preventief zorgplan. Zo vergeet u geen preventieve zorg en is uw kat altijd goed beschermd tegen parasieten.

Veelvoorkomende problemen

Katten kunnen last krijgen van verschillende aandoeningen:

  • gebitsproblemen
  • artrose
  • diabetes
  • darmproblemen
  • allergieën
  • verminderde nierfunctie
  • schildklierproblemen

Natuurlijk staan wij met ons team klaar om de kat de beste zorg te bieden. We zoeken naar oplossingen, denken mee over voeding en meer. Wanneer uw kat meer zorg nodig heeft, dan stellen we samen een behandelplan op. Bij complexe zorg overleggen we met een vertrouwde specialist of dierenziekenhuis uit ons netwerk.

Seniorencheck

Honden en katten op leeftijd kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Tijdens de seniorencheck bekijken we hoe het met het dier gaat. De paraveterinair start met een gesprek over het gedrag thuis, de eetlust, het gewicht, de drinkbehoefte. Indien nodig bekijkt de dierenarts daarna de nieren, lever, suikerbalans en de bloeddruk, eventueel met een urinemonster of bloedtest. Wanneer we problemen op tijd signaleren, kunnen we het dier het beste behandelen.

Meer weten over het zorgen voor katten?

Lees de Huisdierenbijsluiter over katten.

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw kat:

Konijnen & knaagdieren

Konijnen & knaagdieren

Konijnen, hamsters, cavia’s , muizen, ratten en chinchilla’s – ze zijn allemaal welkom bij dierenartsenpraktijk De Koornwinder. Waar moet u op letten bij de verzorging van deze dieren?

Zorgen voor konijnen en knaagdieren

Ieder knaagdier is anders. Goed zorgen voor een knaagdier betekent rekening houden met de algemene controles, entingen, sterilisatie of castratie. In hun leefomgeving zijn frisse lucht, genoeg ruimte en afleiding van belang.

Ook heel belangrijk: de tanden van een konijn of knaagdier groeien hun hele leven door. Ze slijten weer door te knagen en kauwen. Wanneer de groei en het slijten  niet in evenwicht zijn, worden de tanden en kiezen te lang en ondervinden dieren problemen met eten. De tanden en/of kiezen moeten dan door de dierenarts worden ingekort.

Let ook op de lengte van de nagels. U kunt ze zelf knippen, maar als dat moeilijk gaat, kunnen wij het ook voor u doen.

Veelvoorkomende ziektes bij konijnen

Konijnen kunnen last hebben van enkele veelvoorkomende en gevaarlijke ziektes. Het is belangrijk hier zeer alert op te zijn. Het gaat om:

  • Madenziekte (Myiasis). Bij madenziekte leggen vliegen eitjes in de vacht van het konijn. Heeft uw konijn wondjes of kleine gaatjes in de vacht of ziet u maden kruipen? Neem dan contact op met de dierenarts.
  • Myxomatose. Myxomatose is een ziekte die wordt overgebracht door stekende insecten, zoals muggen, steekvliegen en vlooien. Helaas is er geen behandeling tegen de ziekte en daarom zijn preventieve maatregelen van groot belang. De vaccinatie tegen myxomatose is van groot belang, net als maatregelen tegen vliegen, muggen en vlooien.
  • RHD (VHS). RHD, oftewel Rabbit Heamorrhagic Disease, is een dodelijke virusziekte bij konijnen. Het virus is niet goed te behandelen en daarom wordt geadviseerd om te vaccineren en preventieve maatregelen te nemen. Goede hygiëne is hierbij belangrijk en contact met wilde konijnen en insecten moet worden vermeden.
Inentingen bij konijnen

Konijnen worden jaarlijks ingeënt tegen myxomatose en RHD/VHS. U krijgt voor deze enting jaarlijks een persoonlijk bericht. Voor de vaccinatie worden de konijnen eerst nagekeken van kop tot staart. Wanneer alles in orde is wordt het dier geënt en mag hij/zij weer mee naar huis.

Andere knaagdieren hoeven niet standaard te worden ingeënt.

Meer weten over het zorgen voor knaagdieren? Lees de Huisdierenbijsluiters over:

Konijnen

Hamsters

Cavia’s

Muizen

Ratten

Degoes

Chinchilla’s

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw knaagdier:

Honden

Een hond is vaak onze beste vriend. Niet voor niets zien wij veel honden in onze praktijk. Natuurlijk zorgt u graag goed voor uw trouwe viervoeter. Waar moet u aan denken?

Puppy’s

Wat een feest als er een pup in huis komt! Het is natuurlijk ontzettend leuk en schattig om te zien hoe de pup de wereld leert kennen. Tegelijkertijd begint de zorg. Met inentingen, voedingskeuzes, puppycursus, later keuzes over castratie/sterilisatie. Wij begeleiden u graag hierbij.

Als de pup een paar dagen in huis is, hebben we graag een kennismakingsconsult en ontvangt u een puppypakket, met allerlei nuttige informatie en een kleine verrassing. Bij 6 maanden hebben we de juniorencontrole. En in de tussentijd zien we elkaar bij de verschillende entingen, op 6, 9 en 12 weken en de maandelijkse puppycontroles.

Tijdens ieder pupconsult vindt een volledige lichamelijke controle plaats met een gesprek over socialisatie, voeding en preventieve zorg, zoals ontwormen en de vlooien- en tekenpreventie. Naast de informatie wie we voor u hebben, doen we dit ook voor de pup om te wennen aan de praktijk, de weegschaal, de behandeltafel en de handelingen. Samen zorgen we ervoor dat die schattige pup uitgroeit tot een gezonde hond!

Sterilisatie/castratie

Veel hondenbaasjes overwegen een sterilisatie of castratie. In eerste instantie als middel om voortplanting te voorkomen. Maar heeft het meer positieve effecten, zeker voor honden. Gesteriliseerde teefjes lopen bijvoorbeeld veel minder risico op baarmoederontsteking, melkkliertumoren en diabetes. En gecastreerde reutjes kunnen een positieve gedragsverandering laten zien. Voordat we overgaan op sterilisatie/castratie (vanwege gedragsverandering) bespreken we dit samen met onze Hondengedragstherapeut, helaas kan het ook een vervelende, soms averechtse gedragsverandering geven.

Wilt u overleggen of sterilisatie of castratie een goed idee is voor uw huisdier, en zo ja wanneer u dit het beste kunt doen? Neem contact op met onze paraveterinairen. Zij denken graag met u mee.

Preventieve zorg

Met preventieve zorg kunt u uw hond beschermen tegen vervelende ziektes en aandoeningen. Met de juiste entingen en kuren tegen wormen, teken en vlooien  houdt u veel problemen buiten de deur. U kunt deze zorg zelf in de gaten houden of u kunt zich aansluiten bij ons preventief zorgplan. Zo vergeet u nooit iets en is uw hond altijd goed beschermd tegen parasieten.

Veelvoorkomende problemen

Honden kunnen last krijgen van verschillende aandoeningen:

  • gebitsproblemen
  • artrose
  • darmproblemen
  • allergieën

Natuurlijk staan wij met ons team klaar om de hond de beste zorg te bieden. We zoeken naar oplossingen, denken mee over voeding en meer. Wanneer uw hond meer zorg nodig heeft stellen we samen een behandelplan op. Bij complexe zorg overleggen we met een vertrouwde specialist of dierenziekenhuis uit ons netwerk.

Op vakantie

Veel honden gaan met hun baasjes mee op vakantie en dan is het goed om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Afhankelijk van het vakantieland bekijken we wat nodig is: de rabiësenting, een aanvullend bloedonderzoek, ontworming, preventieve behandeling tegen de in dat land voorkomende parasieten.

Voor iedere buitenlandreiziger kunnen we zo een advies op maat maken. Controleer ook of uw hond gechipt is en kijk op de site van het LICG of het hondenras is toegestaan in het land waar u naartoe gaat. Zo kunt u nare verrassingen voorkomen en zorgeloos met uw hond op reis gaan.

Seniorencheck

Honden en katten op leeftijd kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Tijdens de seniorencheck bekijken we hoe het met het dier gaat. De paraveterinair start met een gesprek over het gedrag thuis, de eetlust, het gewicht, de drinkbehoefte. Indien nodig controleert de dierenarts de functie van de nieren, lever, suikerbalans en de bloeddruk, eventueel met een urinemonster of bloedtest. Wanneer we problemen op tijd signaleren, kunnen we het dier het beste behandelen.

Meer weten over het zorgen voor honden?

Lees de Huisdierenbijsluiter over honden.

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw hond:

Katten

Katten zijn heerlijke gezelschapsdieren. Dat hoeven we u als kattenbaasje niet te vertellen! Van spinnende schootkat tot fanatieke jager: katten komen in allerlei gedaantes. Hoe zorgt u het beste voor uw kat?

Kittens

Een kitten in huis is heerlijk! Ze zijn speels, nieuwsgierig en heel snel zindelijk. Het is echt genieten. Tegelijkertijd begint de zorg. Met inentingen, voedingskeuzes, keuzes over castratie/sterilisatie. Wij begeleiden u graag hierbij.

Als uw kitten een paar dagen in huis is, hebben we graag een kennismakingsconsult. Bij 6 maanden hebben we de juniorencontrole. En in de tussentijd zien we elkaar bij de entingen op 9 en 12 weken.

Tijdens ieder kittenconsult vindt ook een volledige lichamelijke controle plaats met een gesprek over socialisatie, voeding en preventieve zorg, zoals ontwormen en de vlooien- en tekenpreventie. Samen zorgen we ervoor dat die schattige kitten uitgroeit tot een gezonde kat!

Sterilisatie/castratie

Veel kattenbaasjes overwegen een sterilisatie of castratie om nestjes te voorkomen. Wilt u overleggen of sterilisatie of castratie een goed idee is voor uw huisdier, en zo ja wanneer u dit het beste kunt doen? Neem contact op met onze paraveterinairen. Zij denken graag met u mee.

Preventieve zorg

Met preventieve zorg kunt u uw kat beschermen tegen vervelende ziektes en aandoeningen. Met de juiste entingen en kuren tegen wormen, teken en vlooien  houdt u veel problemen buiten de deur. U kunt deze zorg zelf in de gaten houden of u kunt zich aansluiten bij ons preventief zorgplan. Zo vergeet u geen preventieve zorg en is uw kat altijd goed beschermd tegen parasieten.

Veelvoorkomende problemen

Katten kunnen last krijgen van verschillende aandoeningen:

  • gebitsproblemen
  • artrose
  • diabetes
  • darmproblemen
  • allergieën
  • verminderde nierfunctie
  • schildklierproblemen

Natuurlijk staan wij met ons team klaar om de kat de beste zorg te bieden. We zoeken naar oplossingen, denken mee over voeding en meer. Wanneer uw kat meer zorg nodig heeft, dan stellen we samen een behandelplan op. Bij complexe zorg overleggen we met een vertrouwde specialist of dierenziekenhuis uit ons netwerk.

Seniorencheck

Honden en katten op leeftijd kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Tijdens de seniorencheck bekijken we hoe het met het dier gaat. De paraveterinair start met een gesprek over het gedrag thuis, de eetlust, het gewicht, de drinkbehoefte. Indien nodig bekijkt de dierenarts daarna de nieren, lever, suikerbalans en de bloeddruk, eventueel met een urinemonster of bloedtest. Wanneer we problemen op tijd signaleren, kunnen we het dier het beste behandelen.

Meer weten over het zorgen voor katten?

Lees de Huisdierenbijsluiter over katten.

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw kat:

Konijnen & knaagdieren

Konijnen, hamsters, cavia’s , muizen, ratten en chinchilla’s – ze zijn allemaal welkom bij dierenartsenpraktijk De Koornwinder. Waar moet u op letten bij de verzorging van deze dieren?

Zorgen voor konijnen en knaagdieren

Ieder knaagdier is anders. Goed zorgen voor een knaagdier betekent rekening houden met de algemene controles, entingen, sterilisatie of castratie. In hun leefomgeving zijn frisse lucht, genoeg ruimte en afleiding van belang.

Ook heel belangrijk: de tanden van een konijn of knaagdier groeien hun hele leven door. Ze slijten weer door te knagen en kauwen. Wanneer de groei en het slijten  niet in evenwicht zijn, worden de tanden en kiezen te lang en ondervinden dieren problemen met eten. De tanden en/of kiezen moeten dan door de dierenarts worden ingekort.

Let ook op de lengte van de nagels. U kunt ze zelf knippen, maar als dat moeilijk gaat, kunnen wij het ook voor u doen.

Veelvoorkomende ziektes bij konijnen

Konijnen kunnen last hebben van enkele veelvoorkomende en gevaarlijke ziektes. Het is belangrijk hier zeer alert op te zijn. Het gaat om:

  • Madenziekte (Myiasis). Bij madenziekte leggen vliegen eitjes in de vacht van het konijn. Heeft uw konijn wondjes of kleine gaatjes in de vacht of ziet u maden kruipen? Neem dan contact op met de dierenarts.
  • Myxomatose. Myxomatose is een ziekte die wordt overgebracht door stekende insecten, zoals muggen, steekvliegen en vlooien. Helaas is er geen behandeling tegen de ziekte en daarom zijn preventieve maatregelen van groot belang. De vaccinatie tegen myxomatose is van groot belang, net als maatregelen tegen vliegen, muggen en vlooien.
  • RHD (VHS). RHD, oftewel Rabbit Heamorrhagic Disease, is een dodelijke virusziekte bij konijnen. Het virus is niet goed te behandelen en daarom wordt geadviseerd om te vaccineren en preventieve maatregelen te nemen. Goede hygiëne is hierbij belangrijk en contact met wilde konijnen en insecten moet worden vermeden.
Inentingen bij konijnen

Konijnen worden jaarlijks ingeënt tegen myxomatose en RHD/VHS. U krijgt voor deze enting jaarlijks een persoonlijk bericht. Voor de vaccinatie worden de konijnen eerst nagekeken van kop tot staart. Wanneer alles in orde is wordt het dier geënt en mag hij/zij weer mee naar huis.

Andere knaagdieren hoeven niet standaard te worden ingeënt.

Meer weten over het zorgen voor knaagdieren? Lees de Huisdierenbijsluiters over:

Konijnen

Hamsters

Cavia’s

Muizen

Ratten

Degoes

Chinchilla’s

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw knaagdier:

Overige dieren

Overige dieren

Bij dierenartsenpraktijk De Koornwinder zijn alle dieren welkom! Vogels, reptielen, kleine boerderijdieren, in het wild levende dieren. Samen bekijken we welke zorg het dier nodig heeft. Wanneer het dier beter gezien kan worden door een specialist, verwijzen wij u door naar een van de veterinaire specialisten in ons netwerk.

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw dier:

Overige dieren

Bij dierenartsenpraktijk De Koornwinder zijn alle dieren welkom! Vogels, reptielen, kleine boerderijdieren, in het wild levende dieren. Samen bekijken we welke zorg het dier nodig heeft. Wanneer het dier beter gezien kan worden door een specialist, verwijzen wij u door naar een van de veterinaire specialisten in ons netwerk.

Dierenartsenpraktijk De Koornwinder in Maarssen biedt vertrouwde zorg voor ieder huisdier. Maak nu een afspraak om te overleggen over de beste zorg voor uw dier:

Contact of afspraak?